Skolskjuts & tidtabeller

Skolskjuts

Dalslands Buss AB (tidigare Taxi Dalslands Buss AB) inledde verksamheten med skolskjutsar 1987. För närvarande betjänar vi skolor i Bengtsfors, Färgelanda och Dals-Eds kommuner. Vi försäkrar att alla transporter sker med trafiksäkra, moderna och miljövänliga fordon.

Tidtabeller

Att resa med oss till skolan innebär:

Vid skolskjuts sätter vi alltid elevens säkerhet främst. Säkerhetsbältets användning är självklar! Alla våra bussar är utrustade med bälten. För barnens säkerhet påminner vi dagligen om att använda dem. När eleven kliver på bussen, hälsar vi, eleven torkar av sina fötter, placerar sin väska eller ryggsäck under sätet och spänner fast säkerhetsbältet.

Vi upprätthåller en lugn och tyst atmosfär under morgonresorna. Var noga med att alltid vara i tid på upphämtningsplatsen. En minut väntetid per elev kan snabbt bli 15 minuter. När det blir mörkare är det viktigt att barnen bär reflexer för att vara synliga. Reflexväst är ännu bättre!

Om en skolkamrat vill följa med hem med skolbussen, ring till kontoret för att kontrollera att det finns plats ombord. Vi kan inte garantera att det finns extra utrymme, eftersom bussens storlek oftast är anpassad efter antalet elever. Om en elev inte kommer att åka med morgonbussen, vänligen ring kontoret och meddela oss.

Kvarglömda föremål kan hämtas vid vårt garage (vid det gamla Sågverket i Bäckefors, efter skolan, mot Bäckevallen). Vi lägger dem i plastpåsar och förvarar dem i en månad innan de skickas till klädinsamlingen. Du är välkommen att komma och titta – det kommer in ganska mycket.