Om oss

Om Taxi Dalsland Buss

Dalslands Buss AB, tidigare Taxi Dalslands Buss AB, grundades 1987 av Thommy Wikhede. Företaget ägs nu av BNW Holding AB och drivs av Kristian Baastad, Jonas Nilsson, Magnus Wikhede och Inger Wikhede tillsammans med våra duktiga chaufförer.

Företaget har sitt säte i Bäckefors där vi också har vårt kontor, verkstad och uppställningsplats. Vi har även en tvätthall med reningsanläggning och ett automatiserat värme-och ventilationssystem. Våra transporter är till 95 % fossilfria då vi kör på HVO/Evolution Diesel istället för vanlig diesel.

Upptagningsområdet är i huvudsak Västra Götalands Län. I samband med att vi övertog all skolkörning i Melleruds Kommun augusti 2015 så har vi även en depå i Erikstad. Busstrafiken innebär exempelvis skolskjutsuppdrag i tre kommuner, idrottsresor, företagsresor och transporter till och från evenemang. Denna trafik utförs med 20 bussar i olika storlekar och 3 taxibilar, samtliga är utrustade med alkolås.

Taxitrafiken utgörs främst av transporter för företag som är lite av vår specialitet, där service, kvalitet och punktlighet uppskattas.

Vi är miljö-och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001, 9001 och 45001 .

Dalslands Buss är även delägare i Bivab, Sveriges största svenskägda bussbolag. Bivab ägs av ett 30-tal bussbolag och upphandlar busstrafik i Sverige.